Träffa Advants filmteam!

Visste du att vi har ett eget filmteam? De arbetar i det dolda bakom kameran men gör mängder av filmer till våra kunder. Nu ska du få lära känna dem lite mer och få tips om hur du kan använda film i din verksamhet.

 

 

Vilka är ni?
Idag är vi fem personer på Advant som ingår i det fasta filmteamet. Det är jag Malin som är projektledare, Anna-Karin som är produktionsledare (…och tyvärr inte hann vara med på bild den här gången), Stephan filmar och redigerar, Magnus är motion designer och Thomas filmar, redigerar och är vår specialist på digital marknadsföring. Sedan är det förstås fler som är med i processen kring idé, manus och så vidare.

Vad gör ni?
Det är väldigt varierat. Vi gör det mesta inom rörliga produktioner. Animerat och filmade produktioner. Allt från korta reportage, enkla filmer till sociala medier, dokumentära produktioner till stöd vid livesändning, digitala möten samt reklam- och kampanjproduktioner, säger Stephan.

Berätta mer om att engagera och motivera din målgrupp med video. Varför är just film en bra form av spridning av information?
Människor tillgodogör sig 95% av ett meddelande när de tittar på det i en video, jämfört med 10% när de läser det i text. Det är dessutom det mest personliga sättet att kommunicera med i digitala kanaler, säger Thomas.

 

 

Hur kan man använda film i sitt företag?
Du kan använda video längs dina potentiella kunders hela köpresa och i många olika former, konstaterar Thomas. Här kommer några exempel:
●  Produktfilmer
  Förklarande filmer, ex. om processer
●  Företagspresentationer
●  Tutorials för att lära ut
●  Webinarier
●  Reklamfilmer
●  Testimonials där dina kunder rekommenderar dig
●  Intervjuer
●  Live videos

Några sista tips?
Ta fram en strategi. Bli tydlig med vem din målgrupp är och vilken typ av budskap du behöver skapa för att nå fram till dem. Då får du ut maximalt av dina videos, säger Thomas. 

– Animerad film är perfekt att använda för att på ett enkelt och pedagogiskt sätt förklara till exempel komplexa processer, säger Magnus.

– Tveka inte att höra av er till oss om ni har frågor eller egna utmaningar/om ni behöver stöd, så hjälper vi gärna till, avslutar Malin. 

 

 

Nyhetsbrev