Din marknadsplan och kommunikationsplan hjälper dig att nå dina mål

Hur ser din verksamhet ut idag och hur ser drömläget ut i framtiden? Vad har du för mål och hur tar du dig dit? Vilka strategier behöver du använda?

Det här är bara några delar vi hjälper dig att ta fram i din kommunikations- eller marknadsplan.

Ibland räcker inte tiden till. Kanske behöver du ett utomstående bollplank, en mall eller lite förstärkning för din kommunikationsplanering.

Vi har ett antal erfarna strateger, affärsutvecklare och kommunikatörer som kan hjälpa dig att lyfta blicken, tänka utanför boxen och strukturera dina tankar – både för din interna och externa kommunikation. Vi utgår från hur dina förutsättningar ser ut och ser till att planen stöttar de affärsmål och nyckeltal som finns.

Vi har ett antal erfarna strateger, affärsutvecklare och kommunikatörer som kan hjälpa dig att lyfta blicken, tänka utanför boxen och strukturera dina tanka.

Kommunikationsplanen

Prat, texter, filmer, intranät, presentationer, möten, inbjudningar, webbsidor, kampanjer, konferenser, nyhetsbrev och sociala medier. Alla är exempel på kommunikationskanaler. Men kanalerna i sig är bara redskap. Först bör du fundera över vad du vill uppnå. Är det ökad försäljning, en beteendeförändring eller vill du skapa förståelse för ett problem?

I kommunikationsplanen hjälper vi dig att definiera kommunikativa mål och målgrupper. Utifrån dem kopplar vi på budskap, aktiviteter, kanaler, när de ska utföras och av vem. Det blir ordning och reda. Sen är det bara att följa planen. Du slipper ta omtag och ifrågasätta om det du gör är rätt. Det vet du ju redan.

Marknadsplanen

I marknadsplanen hjälper vi dig att visualisera dina kund- och kommunikationssatsningar och tidsätta dem. En tidslinje över året är ett effektivt verktyg. Där hjälper vi dig att placera ut dina satsningar för olika produkter, tjänster och viktiga frågor med tillhörande målgrupper och budget. Planen ger dig en enkel vy över vad du ska göra och är ett effektivt verktyg att visa andra i och utanför organisationen vad som kommer att prioriteras under året.

Låter det intressant? Hur går vi vidare?

Linda Jonsson

Vi erbjuder en helt kostnadsfri webbrådgivning! Under ca 45 minuter pratar vi om hur en kommunikations- och/eller marknadsplan skulle kunna användas i din verksamhet på bästa sätt.

  • kort webbmöte
  • kostnadsfritt
  • när det passar dig

Nyhetsbrev

Kontakta mig!