Digital transformation – konsten att kunna surfa

På bara tio år gick resebolaget Ving från 54 egna fysiska resebyråer till en enda. Under samma period gick deras försäljning online från 20% till 73%. Det digitaliseringen för med sig, när den på allvar träder in i branscher, är att förändringstakten, möjligheterna och hoten ökar kraftigt. Lär dig att surfa för att klara din digitala transformation.

Gör det mesta av vågorna​

Digital transformation innebär alla anpassningar en verksamhet gör för att vara konkurrenskraftig i en digitaliserad värld. Förändringsvågorna och trenderna sveper över oss och precis som för en surfare gäller det för din verksamhet att:

 1. Ta position. Lär känna dina styrkor och svagheter för att ta dig till en position där du kan hoppa på de vågor som passar.
 2. Välj rätt vågor. Från din position spanar du på de vågor som är på ingång och avgör vilka som är intressanta att ta och vilka du ska låta passera. 
 3. Gör det mesta av vågorna. Ta dig an vågorna du valt och se till att hoppa till nästa i rätt tid.

Hitta din position med hjälp av Digital Maturity Matrix

Källa: CC-BY-NC-ND Att leda digital transformation, Joakim Jansson och Marie Andervin samt PicaPica Design.

Kom igång med din digitalisering med hjälp av metodiken vi på Advant använder – Digital Maturity Matrix. Den är framtagen av DigJourney och författarna bakom boken Att leda digital transformation.

Metodiken hjälper till att bland annat:

 • Få med alla perspektiv i ditt företags digitala resa.
 • Förstå hur ditt företags karta ser ut och var du befinner dig på den. 
 • Utveckla företagets digitala satsningar för att stärka både befintlig verksamhet och generera nya affärer.

Ta kommandot över din digitala transformation

För att vi ska kunna förstå på vilket sätt digital mognad utvecklar ett företags konkurrenskraft kan vi inte enbart se på digital mognad på ett övergripande plan. Den behöver också brytas ner i mindre delar. Metodiken Digital Maturity Matrix bryter ner din digitala mognad och transformation i mindre delar som blir greppbara och tydliga. 

Metodiken består av tre mognadsfaser och nio digitala motorer. Dessa arbetas med i olika steg för att stegvis bygga upp din konkurrenskraft och implementera förändringarna i din verksamhet. 

Vi lär oss surfa ihop!

Advants delägare och affärsutvecklare Linda Jonsson och Mikael Engström är certifierade konsulter i att leda digital transformation enligt metodiken Digital Maturity Matrix och hjälper dig gärna att komma igång och utvecklas. 

Vi kommer gärna till din styrelse eller ledning och pratar om digital transformation. Varför inte boka en styrelseföreläsning?

Vi hjälper dig där du befinner dig på din transformationsresa

Med en effektkartläggning tar vi reda på varför du vill bygga exempelvis en webbplats eller en e-handel, för att sedan ta reda på hur målgruppen ser ut och vilka behov den har. Först då kan vi komma med lösningar och prata design eller plattform.

 • Vill du ta kommandot i din digital transformation? Vad innebär det och hur gör du? Då kan det vara smart att boka vår styrelse- eller ledningsgruppföreläsning som utöver digital transformation även berör bland annat innovation och hur du utvecklar din verksamhet fullt ut.
 • Vill du komma igång rent konkret? Genom att göra ett digitalt mognadstest kommer ni få ett digitalt mognadsindex (DMI) mellan 0-100%. Ni kommer förstå era styrkor och svagheter och få tips och rekommendationer.
 • Advant är experter på delarna i en digital transformation som rör kommunikation, digitala lösningar, kunderbjudande och tänka nytt och innovera. Behöver du hjälp med en mer omfattande transformationsresa så samarbetar vi med DigJourney, skaparna bakom metodiken vi använder. De har lång erfarenhet av omfattande processer och är en trygg partner för både offentliga och privata verksamheter.

Psst! Jobbar du med marknad och kommunikation på chefs- eller ledningsnivå och vill få inspiration och insikter kring digital transformation, affärsutveckling och innovation?

Pausa vardagen och ta dig in i framtiden. Med vår kunskapsplattform Advanture får du stöd och insikter på ledningsnivå, verktyg och strategier direkt ur våra och andras verktygslådor, personlig utveckling och personlig rådgivning. Helt kostnadsfritt. 

Kundcase

Varumärkesförflyttning och digital transformation med nationellt erkännande, Compare​

 • Efter en omfattande affärsutvecklingsprocess med ledorden digital utveckling, framtidsfokus och innovation i fokus står nya Compare klart. 
 • Med en varumärkesförflyttning och ny varumärkesplattform, starkare och tydligare erbjudande, flera nya digitala plattformar och den nationellt erkända Be Digital metoden för digital transformation är Compare nu redo för framtiden.   
 • Läs om hela processen och resultatet i vårt case.

Låter det intressant? Hur går vi vidare?

Linda Jonsson

Boka vår styrelseföreläsning!

Verksamhetsutveckling i ett digitalt samhälle

En insiktsskapande föreläsning för din styrelse eller ledningsgrupp

 • Bygger på välbeprövade modeller och moderna innovativa förhållningssätt
 • Ger dig både insikter och konkreta verktyg kring digital transformation
 • Hur du tar kontroll över din framtid, innovation och verksamhetsutveckling!

 

Nyhetsbrev

Kontakta mig!