Digital design – förbättra din verksamhet och få nöjdare kunder med hjälp av bra design

Om du vill få ut det mesta av din webbplats, e-handel, app eller ditt intranät så behöver du en digital design som både bygger varumärke och som gör det enkelt för besökaren. Det kräver kunskap om din affär, hur människor fungerar, om design och teknik. 

Bra digital design bygger på tre delar: kunskap om din verksamhet, förståelse för behov hos användarna och förståelse för både design och teknik.

Vad är digital design och varför är det viktigt?

Visst fattar vi alltid rationella beslut? Nja, de flesta beslut fattas utifrån känsla. Det underlättar också om informationen är enkel att ta till sig och jag förstår vad jag ska göra. Designen behöver både skapa känsla och bygga varumärke, samtidigt som den är enkel att använda

Digital design, webbdesign, koncept, UX, UI, användbarhet, prototyper, användartest… De flashiga orden inom branschen är många men den gemensamma nämnaren är att skapa nöjda användare som i sin tur är bra för din verksamhet

Det handlar om tre centrala delar

 1. Kunskap om din verksamhet och din affär
 2. Förståelse för vilka behov som finns hos dem som ska använda din digitala produkt
 3. Teknik och design ska bygga på:
  • Forskningsbaserad kunskap om mänskligt beteende (webbpsykologi).
  • Djupgående teknisk kunskap, vad är enkelt och vad är svårt att bygga.
  • Erfarenhet hos seniora digitala designers som gjort många projekt inom olika branscher, åt både privat och offentlig verksamhet.

Dessutom testar vi tidigt med hjälp av designprototyper och 
användartester så att vi får reda på om våra idéer fungerar eller behöver förändras.

På så sätt gifter sig teknik och design och skapar en sömlös upplevelse för besökaren.

Vad gör vi annorlunda?

Visst är teknik viktigt men användarupplevelsen är viktigast! Det är vår bestämda åsikt och det är med den inställningen vi angriper alla projekt. Vi ser ofta projekt som fokuserar endera på teknik eller som utgår från att göra en snygg lösning. Det handlar om att skapa båda delarna. Med tydliga prioriteringar inom projektets budget, blir det en bra balans mellan teknik och design.

Ge ditt varumärke den webbdesign det förtjänar

Vi tycker att det går att bygga bra digitala lösningar som både är enkla och användarvänliga samtidigt som de ger ditt varumärke den uppmärksamhet det förtjänar. 

"People will get tired of what’s going on right now. If it feels like web design is stuck, maybe in two years that won’t be the case."

Idag byggs allt för många webbar utan känsla för varumärket och det är något vi vill ändra på. En professionell design som matchar din profil och ditt erbjudande hjälper besökaren att hitta rätt och förvandlas till kund.  

En tydlig designprocess skapar kvalitet och trygghet

För att kunna vara kreativ krävs det struktur. Därför arbetar vi utifrån en så kallad användarcentrerad designprocess. Ofta börjar vi med en effektkartläggning och/eller en kundresekartläggning. Nästa steg blir att ta fram koncept och prototyper som vi sedan kan användartesta, innan vi börjar bygga lösningen. 

På så sätt spar du mycket tid och pengar eftersom det tidigt går att hitta problem och förbättringar. Vi bygger även upp ett designsystem åt dig som du sedan kan återanvända till dina övriga digitala produkter. 

Låter det intressant? Hur går vi vidare?

Mikael Engström

Boka en kostnadsfri designanalys.

Vi erbjuder en helt kostnadsfri webbrådgivning! Under ca 45 minuter pratar vi om hur digital design kan förbättra dina digitala lösningar.

 • kort webbmöte
 • kostnadsfritt
 • när det passar dig

Nyhetsbrev

Kontakta mig!