Pendla dig i form!

 

Karlstad växer och står inför den största stadsomvandlingen i modern tid. Flera stora projekt kommer att förändra stadsmiljön på ett omvälvande sätt. Det kommer påverka alla Karlstadbor och andra målgruppers (pendlare, handlare, entreprenörer) resväg till och från jobbet. Att försöka få målgruppen att i ett tidigt skede hitta ett alternativ till bilen var planen med denna kampanj vi tagit fram tillsammans med Karlstads kommun.

Vi har tidigare tagir fram kampanjen Karlstad växer och nu ville kunden följa upp med ännu en kommunikationsinsats som får oss att tänka till innan vi tar bilen. Vi ville också lyfta fram dem som redan idag tar ett annat färdsätt än bilen. Många har också ett stillasittande jobb med upp till 10 timmar per dag utan större fysisk aktivitet.

 

 

Lösningen blev genom klassiska hejarramsor att peppa och heja alla som åker buss, går eller cyklar till jobbet. Och samtidigt uppmuntra andra att göra precis samma sak. Då klarar vi förändringen av Karlstad mycket bättre. Dels är det ett smart sätt att komma i form, men i ett byggkaos underlättar det också resvägen till och från jobbet. Kampanjen gick på utomhustavlor, sociala medier och på buss-tv.

”Att ändra resvanor är ett långsiktigt arbete och kan lätt uppfattas som pekpinnar, men jag tycker att Advant lyckades fånga en positiv känsla och humor med budskapet Pendla dig i form och alla heja-ramsor. Budskapet tål att upprepas och kan användas även framöver. Att samarbeta med Advant är både smidigt och roligt.”

Katarina Adolfson
Kommunikatör Karlstads kommun

Nyhetsbrev