Ny styrelseordförande på Advant

Advant har nu glädjen att välkomna vår nya styrelseordförande Lena Larsson. Hon arbetar bland annat med lednings- och verksamhetsstöd och har idag flertalet styrelseuppdrag inom exempelvis Löfbergs, Svenska innebandyförbundet och Sveriges radio.

Bilden från vänster: Linda Jonsson och Mikael Engström, delägare Advant. Lena Larsson, styrelseordförande Advant. Stefan Berg, delägare Advant.
Vem är du Lena?

– Jag är en energifylld och otålig värmländska med stor arbetskapacitet och ett gott humör. Jobb och familj är de två stora passionerna i livet. Efter många år som anställd i olika lednings- och vd-uppdrag har jag gått över till att ägna tiden åt styrelsearbete och konsultverksamhet, i allt bättre balans med mer tid till annat än bara jobb. Tycker om att läsa böcker, äta god mat, umgås med vänner och göra en resa då och då.

Vad avgjorde att du tog dig an uppdraget som Advants styrelseordförande?– Möjligheten att få dela med mig av det jag kan. Jag har ju byggt upp gedigen erfarenhet av företagsledning och affärsverksamhet. I Advant får jag fortsätta att utveckla mitt stora intresse för ledarskap och vara delaktig i utvecklingsfrågor i nära samarbete med en ägarkonstellation som jag tycker har sunda värderingar, är kunniga och professionella samtidigt som de har en stark drivkraft att utveckla sitt företag till kundernas, medarbetarnas och sitt eget bästa.

Hur ser du på ditt uppdrag hos Advant?

– Styrelseansvaret är väl reglerat i lag och med det kommer förstås ett antal frågor att ta ansvar för men förutom det så handlar det även om att säkerställa att ägarna får hjälp att skilja på sina roller som ägare, styrelse och anställda. Sen se till att vi har både strategiska och operativa planer på plats och att vi levererar det vi tänker oss. Jag kommer kunna bidra med en hel del praktiska råd och vara externt bollplank. Mitt personliga mål är bidra till att göra bra bättre.

Hur ser du på kommunikationsbranschen framåt?

– Kommunikation är redan idag en väsentlig del av alla verksamheter. Att ha kommunikationsfrågorna på ledningens agenda, att förstå det strategiska värdet och att ge de frågorna utrymme kommer att vara avgörande för de flesta företags och organisationers framgång. Många nya tjänster kommer att utvecklas och branschen blir både bredare och mer diversifierad. Att leverera affärsmässigt resultat för kunden och att kunna påvisa det tror jag kommer att vara en framgångsfaktor.

Hur ser framtiden för Advant och arbetet framåt ut?

– Nu utvecklar vi bolaget och satsar på att tydligare bidra till våra kunders verksamhets- och affärsutveckling. Vi blir delaktiga i hela deras värdekedja. Stegvis kommer vi att växa och fortsätta utvecklas i takt med omvärlden.

Linda, Mikael och Stefan – hur känns det att få en extern styrelseordförande?

– Det känns otroligt roligt, berikande och utmanande. Vi får in mycket kunskap, erfarenhet och utifrånperspektiv som är oerhört värdefullt för vår fortsatta resa. Nu gör vi en förflyttning mot att vara en affärsutvecklande och innovativ partner för kommunikation och digitala lösningar. Så varmt välkommen in i gänget Lena!

Nyhetsbrev