Lidköpings kommun går tillbaka till Sitevision och lämnar WordPress

Under februari lanserade Lidköpings kommun en helt ny webbfamilj. Advant fick uppdraget att hjälpa dem byta plattform från WordPress till Sitevision samt att ta fram en ny design och bygga de nya webbplatserna.

Vi har pratat med Christer Erngren, webbutvecklare på Lidköping kommun, om varför de genomförde plattformsbytet.

Christer Erngren

Innan ni testade WordPress använde ni Sitevision, vad fick er att byta till WordPress?

– När vi bytte från Sitevision till WordPress, 2012, ansåg vi att det fanns fördelar med WordPress som inte fanns i Sitevision, bland annat var det enklare att uppdatera i en mobil. Vi trodde också lite naivt att det skulle vara billigare och smidigare att tillsammans med andra wordpresskommuner att utveckla funktionalitet, säger Christer Erngren.

Vad fick er att byta tillbaka till Sitevision?

– Idag har Sitevision all den funktionalitet och flexibilitet vi behöver. En annan orsak är att vi är ett kluster med sex kommuner som alla använder Sitevision för hemsidor och intranät. Det blev inte ekonomiskt hållbart att försätta med WordPress.

– Sitevision är också väldigt bra på att anpassa sin produkt utifrån svensk offentlig sektor. Jag tror med facit i hand att Sitevision lämpar sig mer än WordPress för en kommun, avslutar Christer.

Sitevision är så klart glada över att få tillbaka Lidköpings kommun som kund:

Johan NIlsson, Sitevision

– Vi välkomnar Lidköpings kommun tillbaka till Sitevision och önskar dem stort lycka till med den nya webbplatsen. Det är alltid ett fint kvitto med hemvändare, säger Johan Nilsson på Sitevision som fortsätter berätta att de under det gångna året sett flera kommuner lämna open source-alternativ för att istället använda Sitevision som plattform för sina webbplatser och intranät.

Sitevision är enligt undersökningar Sveriges mest uppskattade CMS och vad som ligger bakom detta kan du läsa mer om på vår webb.

Nyhetsbrev