Stefan Berg

Personalchef

“Advant är ett nytänkande företag med härliga kollegor, personliga utvecklingsplaner, spännande kunder och stor påverkansmöjlighet. Ett bra ställe att arbeta och utvecklas på helt enkelt.”

Vice vd & ekonomi- och personalchef och delägare. Stefan Berg har många olika ansvarsområden. Men den viktigaste arbetsuppgiften är att utveckla och finnas där för kollegorna.

Hur ser din bakgrund ut?

– Jag har varit i konsultbranschen i tolv år, senast i en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR med 2 500 anställda. Dels som ansvarig för Karlstadskontoret där vi tillsammans genomförde en tillväxtsresa från fem personer till femtio. Under mitt sista år var jag Business Area Manager och ansvarig för ca 100 personer på två kontor.  

Under min tid på denna byrå arbetade jag även 10 år som konsult och bollplank för Advant inom juridik, ekonomi och organisation. Jag har följt Advant från starten och är nu sedan drygt ett år tillbaka delägare tillsammans med Linda och Mikael.

Vilka är dina största drivkrafter?

– Att arbeta med och utveckla andra människor. Det tycker jag är riktigt kul och gänget här är otroligt härligt! Vidare motiveras jag av att kunna vara med och påverka och skapa något unikt. Att tillsammans med kollegorna bygga något att vara stolt över.

Hur är en bra ledare tycker du?

– En bra ledare för mig är en person som är tydlig, rak, ärlig och har ett situationsanpassat ledarskap. Med ledaren ska man kunna prata om vad som helst och känna förtroende. Det är också viktigt med en acceptans av att alla är olika och får vara det.

Vilka utvecklingsmöjligheter finns på Advant?

– Advant är ett nytänkande företag som inte är rädda för att göra saker på ett annat sätt. Att vi vågar tänka nytt och testa i kombination med att alla anställda har en egen utvecklingsplan där man under arbetstid får specialisera sig inom intressanta områden ger goda förutsättningar till utveckling.

Ditt bästa tips till personer som skulle vilja arbeta eller praktisera på Advant?

– Ta kontakt med oss! Visa vem du är och varför vi skulle vara en bra match för varandra. Ett annat tips är såklart också att följa våra sociala medier – där blir du först med att se när vi har lediga tjänster.

Varför är Advant ett bra ställe att arbeta eller praktisera på tycker du?

– Jag skulle säga att det är kombinationen av ett nytänkande företag som har ett bra driv framåt och prestigelösa och drivna medarbetare som gör Advant till ett väldigt bra ställe att arbeta och utvecklas på. Det ges möjlighet till att få jobba med flera roliga och utmanande uppdrag där vi har en nära relation till kunden. Vi sitter i en kreativ miljö med Vänern som utsikt och har väldigt roligt ihop.

Som praktikant ges man möjlighet att få uppleva flera olika delar av yrket och man blir en i gänget under tiden man praktiserar. Är man som praktikant driven så kommer man uppleva och lära sig mycket samtidigt som man bygger sitt nätverk. Ofta finns också goda möjligheter till en anställning efteråt.

Vem är du i en GIF och varför?

– Jag får ofta höra att jag är lugn även när det händer mycket runt omkring mig. Jag tror detta hänger ihop med att jag trivs med att det händer mycket och har relativt lätt för att anpassa mig.

Nyhetsbrev