Peter Larsson

Webbutvecklare

"Vi har en väldigt härlig atmosfär som jag tror att Advant är ganska ensamma om att ha.”

Peter Larsson är webbutvecklare på Advant. Han drivs av att lära sig nya saker och att ständigt utvecklas. Här berättar han bland annat om hur det är att jobba på Advant och vad han inte klarar sig utan under en arbetsdag. Dessutom delar han med sig av sina bästa tips till dig som vill bli utvecklare.

Peter Larsson

Vem är Peter egentligen?

– Jag är född och uppvuxen på Västgötaslätten i närheten av Mariestad, Hova för att vara mer specifik. Jag har sedan tio år tillbaka bott i Värmland i och med att jag började studera Webb- och multimediaprogrammet på Karlstads universitet. På fritiden tycker jag om att träna, lyssna på musik, umgås med min flickvän och fixa med huset som vi nyligen köpt!

Vad är det bästa med att jobba som webbutvecklare?

– Det är att man alltid lär sig något nytt och har möjlighet att jobba med nya saker och utmaningar. Att man kan skapa något som många får glädje av. Jag tycker också det är roligt att man aldrig blir fullärd utan att det alltid finns något nytt att lära sig.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

– Den börjar med ett kortare möte med de närmaste kollegorna så att man kan hälsa på varandra, stämma av gårdagen, se om någon behöver hjälp med något och vad som står på schemat för dagen.

Sedan jobbar man med sina projekt, det kan vara allt från att sätta upp en utvecklingsmiljö, planera och estimera arbetsuppgifter till att programmera. Det blir också en del kontakt med kunder. Sedan umgås man självklart med sina kollegor över en kaffe eller på en lunchpromenad också!

Vad får dig att trivas på Advant?

– Det är att det är väldigt trevliga, kompetenta och roliga människor som jobbar här. Vi har en väldigt härlig atmosfär som jag tror att Advant är ganska ensamma om att ha.

Som webbutvecklare – varför ska man söka sig till Advant?

– Hos Advant blir får man möjligheten att växa inom många områden. Man får vara med hela vägen från projektuppstart till leverans. Man har även möjlighet att vara med och påverka hur och vad man jobbar med vilket jag tycker är viktigt och gör jobbet mycket roligare. Man får dessutom chansen att arbeta med fantastiska människor som är väldigt duktiga på det de gör.

Berätta om ett projekt som du är lite extra stolt över!

– Just nu sitter jag och bygger en app åt en kund vilket är helt nytt för mig. Jag har aldrig byggt en app tidigare och jag har lärt mig ofantligt mycket under det här projektet. Det har både varit väldigt givande och roligt på samma gång!

Vilka är dina tre bästa tips till någon som vill bli webbutvecklare?

  1. Ha ett hobbyprojekt, oavsett om du redan pluggar programmering så kommer ett eget projekt alltid vara något som driver dig att testa nya saker och lära dig massor. Det är ju alltid roligare att jobba med något man själv tycker är intressant.

  2. Versionshantera din kod. Det gör allt så mycket lättare.

  3. Kör du fast, be om hjälp! Det är inte så farligt och folk är ganska hjälpsamma även mot nybörjare.

Till sist, vad klarar du dig inte utan under en arbetsdag?

– Spotify, Stack Overflow, Git, Slack och min Mac!

Nyhetsbrev