Manda Olsson

Praktikant

“Att praktisera på Advant är ett av de bästa val jag gjort. Det är svårt att hitta en bättre praktikplats!”

Manda Olsson blev snabbt en i gänget när hon praktiserade på Advant våren 2020 som en del i sin utbildning medier, kommunikation & PR på Örebro universitet. Här delar hon med sig av lärdomar,  tips och vad hon tyckte om sin praktik hos oss.

Hej Manda! Berätta lite om dig själv.

– Hej! Jag är en lugn person men taggar till direkt om du ger mig en utmaning. Jag har alltid ett projekt igång. Jag gör det som driver mig för stunden och har ett starkt behov av att skapa. Musik, bild, broderi, inredning, Pinterest, pannkakor. Ja, ni fattar. Jag tycker att tid är värdefullt och att livet blir roligare om man ser på det positivt.

Vilken utbildning går du och varför valde du den?

– Jag läser medier, kommunikation & PR på Örebro universitet. Det är en treårig utbildning med fokus på kommunikation, textproduktion i alla former men även designelement som webb, film och foto. Anledningen till att jag sökte dit var för att jag hade absolut ingen aning om vilken inriktning jag ville mot. Jag har sett utbildningen från dag ett som ett sätt att öppna nya dörrar, träffa människor och hitta de äventyr som passar mig längst vägen.

Hur har det varit att praktisera på Advant?

– Det har varit ett av de bästa val jag gjort. Här har jag haft möjlighet att lära mig kunskap i områden jag aldrig hört talas om innan och samtidigt utvecklat de områden jag kunde sedan innan. Jag har jobbat med stor frihet under ansvar och lärt mig olika sätt att arbeta effektivt i team. Jag trivdes från dag ett tack vare alla, och då menar jag alla, som jobbar här. De är väldigt mån om varandra.

Vad har du lärt dig? Vad tar du med dig framåt?

– Jag kan mer än jag tror! Lita på mina kunskaper och våga experimentera även långt utanför den komfortabla zonen. Lär av misstag. Utbildningar är bra, och till och med oumbärligt i vissa områden, men i slutändan är alla “bara” människor oavsett bransch. Förmågan att kunna lyssna, känna in och jobba tillsammans med andra väger ändå tyngst i slutändan. Jag har blivit bättre på kommunikativa strategier, att planera och organisera projekt och skriva webbtexter.

Vad vill du säga till andra som funderar på att söka praktik på Advant?

– Det är svårt att hitta en bättre praktikplats. Om du vill ha en kul tid här är mitt tips att våga ta initiativ. Släpp lös dina idéer och var inte rädd för att säga dem högt. Oavsett vad du hört om branschen så är alla som jobbar här prestigelösa och duktiga på att ta in nya åsikter. Advantare är också arbetsmyror så här är man redo att lägga i några extra växlar om det krävs. Dina personliga egenskaper värderas högt. Glöm inte att göra fel och fråga andra om råd!

Nyhetsbrev