Malin Landberg

Projektledare film

“Jag har landat rätt! Jag trivs verkligen med mina kollegor, ledarskapet och mina arbetsuppgifter. Vi vill framåt, utvecklas tillsammans och vi har alltid kul ihop.”

Malin Landberg är en av Advants grymma projektledare. Hon brinner lite extra för rörliga medier och projekt som gör samhällsnytta och tycker att många av hennes kunder känns som kollegor. Lär känna Malin och få hennes bästa tips för dig som vill arbeta som projektledare.

Hur ser din bakgrund ut?

– Jag har arbetat med film och projektledning under tio år i olika roller. Jag har även arbetat med evenemang, både med planering och genomförande.  Jag har alltid varit intresserad av berättandet och är utbildad inom scenografi. Jag har stor erfarenhet av film och rörliga medier och arbetar också med scenografi, rekvisita, casting, röstregi, storyboard och manus.

Kan du berätta mer om vad det innebär att vara projektledare?

– En projektledare planerar, leder och styr projekt. Du har kontroll över hur projektet fortlöper, samordnar och sätter in åtgärder vid behov. Du har också till uppgift att engagera och motivera medlemmarna i projektgruppen så att de utför ett bra arbete samt levererar rätt sak i rätt tid med hög kvalitét. Jag är även väldigt mån om att kunderna ska känna sig trygga och glada. Det ska vara kul, skönt och tryggt att jobba med oss.

Hur kan en arbetsdag se ut?

– Jag driver främst projekt med inriktning mot film och rörliga medier så förutom löpande kontakt med kunder och mitt team, bokar och medverkar jag på filminspelningar. Jag bollar ideér, tittar på klipp, skriver manus och ser till att arbetet flyter på. Jag tycker om att det är varierande och skapande. Det är en mix som passar mig som person väldigt bra.

Vad är det som gör att du trivs på Advant och hur ser utvecklingsmöjligheterna ut?

– Alla som jobbar här! Det är ett jättebra ledarskap på Advant och det är viktigt för mig. Jag tycker också mycket om de jag jobbar med, de är så goa! Jag kan verkligen lita på alla jag jobbar med. De är jätteduktiga på det de gör och ställer alltid upp. Men sedan är det hela stämningen. Det Advant står för, att vi jobbar tillsammans och nära. Jag trivs med det. Advant vill framåt, utvecklas och det finns ett starkt driv. 

På Advant är vår egen utveckling väldigt närvarande i vårt jobb, något vi pratar om och alla har en plan för vad de vill utvecklas mer inom. Vi får stöttning när vi utmanas och det lär jag mig mycket av. Så det finns riktigt bra utvecklingsmöjligheter tycker jag.

Vilka projekt och uppdrag du har gjort på Advant som du är mest stolt över?

– Jag är stolt över summan av allt vi gjort, allt nytt vi utmanat oss med och lärt oss av, allt vi löst tillsammans. När vi kämpat med något och löst det, när kunden är supernöjd och vi i teamet känner att vi gjort ett bra jobb och alla, vi och kunden tar oss framåt.

Vilka verktyg/hjälpmedel/mallar kan du inte leva utan på jobbet?

– Jag kan inte leva utan min kalender! Jag tycker om struktur, ordning och reda.

Bästa tipset för den som vill jobba som projektledare?

– Jag har nog alltid varit projektledare. Redan på mellanstadiet ringde jag och bokade biobiljetter åt alla kompisar och styrde upp saker haha. Jag har blivit projektledare för att jag som person tycker det är kul att fixa grejer, ha koll på helheten, driva från start till mål och se till att allt hänger ihop. Jag drivs också av teamet och att vara en del i det gemensamma arbetet mot mål. Kontakten med kunder och att skapa affärsnytta för dem ger mig också mycket energi.

Så mitt bästa tips är att jobba med något som engagerar dig. Projektledarrollen passar dig som är intresserad, nyfiken och får energi av att sätta sig in i nya ämnen och utmaningar som våra kunder har. Att du gillar att hålla ihop många olika delar och driva arbetet framåt. Det handlar om att samordna, lyssna och jobba för att förstå. Låter detta spännande och utvecklande – då är det bra att köra på!

Vem är du i en GIF och varför?

– Jag älskar att njuta av allt gött i livet och det bästa jag vet är att koppla av och bada. Jag behöver variationen – energi och tempo varvat med avkoppling och att bara vara.

Nyhetsbrev