Erik Nilsson

Art director

“Jag brinner för kommunikation som vill och vågar något”

Erik Nilsson är vår erfarne och prestigelösa art director. Lär känna honom, hur en arbetsdag på Advant kan se ut och få Eriks bästa tips för dig som vill jobba som art director.

Hur ser din bakgrund ut?

– Jag har arbetat som art director , grafisk formgivare och originalare i över 20 år. Jag brinner för att skapa bra kommunikation som vill och vågar något. Mitt intresse av grafisk formgivning och fotografisk bild har alltid funnits och jag har flertalet utbildningar från Berghs School of Communication.

Kan du berätta mer om vad det innebär att vara art director?

– Som art director ansvarar du för den kreativa idén. Med bilder, illustrationer och formgivning som specialitet. Du är ytterst ansvarig för att hålla ihop konceptet hela vägen från idé till färdigt resultat.

Hur kan en arbetsdag se ut?

– Jag arbetar dagligen med koncept, kampanjer och grafisk formgivning för Advants större kunder. Det kan vara allt ifrån en ny grafisk profil för en myndighet, till en internkampanj för en kommun. Jag jobbar i alla kanaler, från print till digitalt. En dag kan se lite olika ut beroende på vilket fas ett projekt är i. Antingen sitter man i ett idémöte, skissar framför datorn eller i en kundpresentation.

Vad är det som gör att du trivs på Advant och hur ser utvecklingsmöjligheterna ut?

– Jag tycker Advant hela tiden vill något. Är aldrig nöjda utan anpassar sig hela tiden till marknad och trender. Vrider och vänder. Det tycker jag är kul och inspirerande. Dessutom hela tiden med duktiga och roliga kollegor runt omkring mig. Vill du utvecklas på Advant är det bara du själv som sätter gränserna. Har du en bra plan, är allt möjligt.

Vilka projekt och uppdrag du gjort på Advant är du mest stolt över?

– Oj, svårt. Karlstad Växer kanske. Hur vi på ett snabbt media som utomhusannonsering, berättade för alla Karlstadbor att Karlstad står inför den största stadsomvandlingen i modern tid. Väldigt uppskattad kampanj, både från kund och Karlstadsbor.

Vilka verktyg/hjälpmedel/mallar kan du inte leva utan på jobbet?

– Inspiration. Jag behöver bli inspirerad. Stort och litet. Det är mitt bränsle. Kan vara alltifrån en konstutställning till månadens kampanj på Resumé. Och allt däremellan.

Bästa tipset för den som vill jobba som art director?

– Var nyfiken, intresserad, osjälvisk och ödmjuk. Jobba dig uppåt. Prova olika roller i yrket. Det har du nytta av som art director.

Vem är du i en GIF och varför?

Jag är nog ganska enkel att hänga med. Inga konstigheter liksom. Både på och utanför jobbet. Hoppas jag.

Nyhetsbrev