Emmelie Löfgren Orebjörk

Teamledare

“På Advant får jag vara den jag är och utvecklas dit jag vill.”

Emmelie är en av två teamledare på Advant. Här berättar hon om sin roll, sin resa på Advant och förutsättningarna till utveckling.

Berätta om dig själv!

– Jag är Emmelie, 36 år från Hammarö. Jag har läst journalistik och socialpsykologi. Jobbat längst som projektledare med webbinriktning. Även jobbat med copy, kommunikation, journalistik, ölupphällning och skivspelande på ett par trevliga krogar här och där. Lever med min ljuvens man, vår grabb och två bonusbarn i Karlstad. Älskar musik, att träna, gamla trämöbler, landet/skogen och att hänga med gött fölk – allt toppat med en hög dos prestigelöshet.   

Hur länge har du varit på Advant och hur har din resa sett ut?

– Jag började som projektledare inom vår digitala leverans i februari 2019. Utöver en massa webbprojekt och fina kundsamarbeten jobbade jag då som nu med att få till en schyst planering och struktur internt i takt med att vi har växt med flera grymma kompetenser. Sen 2021 är jag teamledare för vår webbleverans och nu, våren 2023, kliver jag in som teamledare för ytterligare två affärsområden – digital marknadsföring och rörligt.

Hur har processen sett ut och vilken stöttning har du fått för att gå från projektledare till teamledare?

– För att kunna kliva in i rollen som teamledare gick jag, tillsammans med resten av ledningsgruppen, en fantastiskt bra och utmanande ledarskapsutbildning. Utbildningen gav mig konkreta verktyg, modeller och kunskap som jag plockat med mig in i ledarskapet.

Sen gäller det ju att hitta ”sitt sätt” att leda, driva och kommunicera ur ett rent mänskligt perspektiv. Då räcker det inte med en praktisk utbildning utan den utvecklingen sker varje dag.

Vad innebär det egentligen att vara teamledare på Advant?

– Det innebär i stora drag att vara ytterst ansvarig för ekonomi, personal, välmående och utveckling inom sina affärsområden.

Sen får jag ju självklart världsklass-hjälp från mina kollegor, det är ju de som sitter på spetskompetensen inom våra olika områden. Vi är ett jäkla starkt lag.

Vad driver mest dig på jobbet?

– Klyschigt nog – personlig utveckling.

Varför trivs du på Advant?

– För att jag får vara den jag är och utvecklas dit jag vill. Jag trivs väldigt bra i gänget, jag gillar vårt kontor och jag älskar drivet på Advant. 

Om du skulle beskriva Advant för någon som inte känner till oss, hur skulle den beskrivningen låta?

– Advant är ett drivande och utvecklande företag lika mycket som en trygg och lyhörd arbetsplats. Vi vill framåt men vet att vi behöver landa gött emellanåt. Vi besitter en jäkla kompetens men vill utvecklas och bli ännu bättre. Vi värnar om både kundens och varandras upplevelse i allt vi gör. 

Slutligen, vad klarar du dig inte utan under en arbetsdag?

– Snus, struktur och minst ett olugnt högt skratt.

Nyhetsbrev