Elin Alsterbo

Frontend-utvecklare

"Jag är så taggad på allt jag har framför mig och alla roliga projekt jag kommer få vara med i.”

Elin Alsterbo började som praktikant på Advant och har nu blivit anställd som frontend-utvecklare. Här berättar hon om sin resa, sitt yrkesval och varför hon hamnade på Advant.

Elin Alsterbo

Berätta om din bakgrund!

– Jag är född och uppvuxen i Värmland men har under en period bott i Göteborg där jag pluggade till webbutvecklare. Jag är en glad och nyfiken person som drivs av att hela tiden utvecklas och lära mig nya saker. På min fritid försöker jag göra saker som jag mår bra av – umgås med människor jag tycker om, träna, vara i storstan eller ute i skogen, äta god mat och spela brädspel. Målning och fotografering är något jag sysslar med i perioder och tycker är himla kul. Innan jag började studera jobbade jag som inköpare och produktutvecklare, och innan det sålde jag barnvagnar i butik och på nätet.

Från praktikant till fastanställd, hur känns det?

– Otroligt roligt! Att få den här möjligheten, i dessa tider dessutom, känns superkul. Jag är så taggad på allt jag har framför mig och alla roliga projekt jag kommer få vara med i. Jag trivdes så bra på min praktik och att få vara kvar på Advant känns som en fantastisk start på min karriär!

Vad fick dig att söka dig till Advant från första början?

– Vi får backa bandet ett par år till när jag var med på ett användartest som Advant skulle göra för en ny webbplats. Jag minns då att stämningen och energin bland kollegorna var så härlig! Efter det har jag haft ögonen på Advant och följt företagets utveckling. När jag senare skulle ha min sista praktik så kändes Advant som den perfekta platsen att utvecklas i min roll, och få arbeta med otroligt duktiga människor.

Hur var din praktikperiod?

– Så lärorik och givande! Advant är utan tvekan ett av de bästa företagen att ha sin praktik på. Jag blev otroligt bra bemött från dag ett och kände mig verkligen som en i teamet. Jag blev inkluderad i roliga projekt och fick lära mig massor tack vare bra stöttning och handledning.

Varför webb och frontend-utveckling, vad lockade med just det yrkesvalet?

– Jag har alltid gillat kreativitet i alla dess former och att få kombinera det med den sidan av mig som älskar struktur och ordning känns helt rätt. Att dessutom få träffa och umgås med kollegor och kunder, samtidigt som man i vissa stunder kan kliva in i sin egen bubbla med bra musik i öronen, är för mig den bästa kombon.

Vad är det bästa med att vara utvecklare?

– Att man får vara med och skapa något som är till glädje och hjälp för andra. Det är en spännande bransch som förändras snabbt och man får hela tiden lära sig nya saker.

Hur skulle du beskriva Advant för andra?

Advant är ett modernt och utvecklande företag som hela tiden vill framåt. Här jobbar människor med stort driv, engagemang och kunnande – alltid med en positiv attityd. Det är ett företag som arbetar lösningsorienterat och alltid sätter kundens behov i fokus.

Varför ska man söka sig till Advant som utvecklare, enligt dig?

– Det är en härlig arbetsplats där man får arbeta med intressanta projekt och vara med i hela kedjan. Man har stor möjlighet att utvecklas och även själv påverka sin roll. Man får också umgås med fantastiska människor i en inspirerande miljö och i ett team där alla är väldigt måna om varandra.

Vilka är dina tre bästa tips till den som vill bli frontend-utvecklare?

  1. Gör lite research! Kika runt och se vilka typer av utbildningar som finns (universitet, yrkeshögskola, distans, etc.) och försök ta reda på vad som skulle passa just dig.
  2. Om det finns något speciellt som du brinner för – gör ett eget projekt och specialisera dig på det du tycker är kul. Det uppskattas alltid av arbetsgivare att man har något att visa upp som man gjort på fritiden.
  3. Gör fel! Det är genom våra misstag som vi lär oss.

Till sist, vad klarar du dig inte utan under en arbetsdag?

Spotify, Google och morgonkaffet! Finns det även lite fika så blir jag extra glad.

Nyhetsbrev