#gymnasietpåriktigt

Vill du veta hur det är att gå på en av Örebro kommuns kommunala gymnasieskolor? Följ då Instagramkampanjen #gymnasietpåriktigt.

Under flera år har vi på Advant arbetat med kommunikationen för Örebro kommuns kommunala gymnasieskolor som vi berättat om tidigare här i bloggen.

En del av detta arbete är den numera återkommande Instagramkampanjen #gymnasietpåriktigt där ambassadörer berättar hur det är att gå på skolornas olika program. På riktigt.

gymnasietpariktigt_3tel_0 (1).jpg

Årets nya ambassadörer är ni på plats och vi har 31 representerar från olika program som lägger upp bilder nästan varje dag. Dessa ambassadörer finns även på plats på Gymnasiemässan och delar med sig av sina erfarenheter.

Grupp_bilder_960x500.png

Alla årets ambassadörer hittar du här och kampanjen kan du följa på instagram här.

Tre tips för dig som vill arbeta med ambassadörer på Instagram:

1. Förbered er noggrant och ha mål och syfte klart för er innan ni startar upp. Fundera på vad ni vill ha ut av arbetet men framför allt vad er målgrupp vill ha. Fråga dem!

2. Utbilda och prata ihop er med de ambassadörer ni väljer så de förstår vad ni vill med arbetet. Diskutera ex. näthat och taskiga kommentarer – hur hanterar vi dem? Men våga sedan släppa taget och låt ambassadörerna ta sig ann uppgiften på sitt sätt.

3. Ett bra tips är att ha ex. en dold Facebook grupp där man varje vecka följer upp och kommunicerar med ambassadörerna. Detta gör att ni har koll på vad som händer och att de känner att ni finns där som stöd om det skulle behövas. En person måste alltid finnas tillgänglig i fall något akut skulle hända och man behöver agera direkt.

 

Nyhetsbrev