Tyresö.se i täten för nya generationens kommunsajter

TYRESÖ KOMMUN

Med fokus på att ge kommuninvånarna snabba svar på sina frågor gick tyresö.se från informationstung kommunwebb till modern, responsiv servicewebb. Förvandlingen gjorde att Tyresö kommun vann “Årets kommunwebb 2019”.

Modern design med underwebbar

Som designpartner till Soleil fick vi vara med och ta fram ett nytt koncept och en ny design för tyreso.se. Webben som är byggd på plattformen SiteVision kännetecknas av en modern design som är enkel och snabb att överblicka. Webben är optimerad för tillgänglighet ur ett designperspektiv och det är endast i princip tre klick ner till allt innehåll. Tyreso.se har en bra läsbarhet och vi har även återanvänt designen till underwebbar och även till kommunens intranät.

I uppdraget ingick att skapa en struktur för den information som lyftes över till egna webbplatser, till exempel lediga jobb och gymnasiewebben. Dessa byggdes upp efter samma tema, mallar och navigation. Den lösningen har fördelar ekonomiskt och förvaltningsmässigt men också i att redaktörer och användare känner igen sig.

Sveriges bästa kommunwebb 2019

Webbplatsen utsågs av medieföretaget IDG till Sveriges bästa kommunwebb 2019 i hård konkurrens med andra webbar.

Utdrag ur IDG-juryns motivering:

”Tyresö kommuns helt nya responsiva sajt är ett lysande exempel på den nya generationen svenska kommunsajter. Man har vågat välja bort innehåll för att göra startsidan mer lättillgänglig och fokuserar starkt på utbudet av e-tjänster.”

Nyhetsbrev