Prisbelönt webbplats för högre studier

SÖDERTÖRNS HÖGSKOLA

Den nya webbplatsen är byggd med SiteVision och belönades med Publishingpriset 2019. Högskolan har redan uppmätt positiva effekter kopplat till effektmålen – att webben ska bidra till ökad stolthet hos sina målgrupper och tydliggöra högskolans profil.

Effektkartläggning och användartester

Som designpartner till Soleil fick vi vara med och ta fram ett nytt koncept och en ny design för sh.se. Arbetet inleddes med en effektkartläggning där vi tillsammans med Soleil och Södertörn tog fram de mätbara effektmålen och skapade en effektkarta. Vi varvade workshops med intervjuer och användartester. Resultatet blev ett helt nytt koncept och webbdesign med fokus på studenterna. Vi tog även fram en tydligare informationsstruktur och en bättre navigering.

Studenterna fick en studentportal där de snabbt och enkelt hittar viktiga verktyg och system. Vi skapade även ett helt nytt sätt att presentera kurser och program.

Belönad med Publishingpriset

Den nya webbplatsen belönades med Publishingpriset 2019 för bästa webbplats i kategorin informationssajter. Juryn motiverade vinsten med: ”För en genomarbetad sajt med kreativ menylösning, bra sökfunktion och utmärkt navigering i mobilen”.

Börjar redan ser positiva effekter

Under våren 2020 genomförs en mätning av ett tredje effektmål gällande användarnöjdheten. För övriga två effektmål har Gullers grupp genomfört en kvalitativ mätning via 36 användartester. I den kom man fram till att den nya webben bidrar till att öka stoltheten hos målgrupperna. Den upplevs som mer modern och öppen, levande och dynamisk. Att utbildningarna ligger i tiden och leder till jobb. Den bidrar också till ökad rekommendationsgrad hos besökarna.

När det gäller att tydliggöra högskolans profil så har även det ökat med den nya webben. Den upplevs som nytänkande och förstärker budskapet “Södertörns högskola ser verkligheten med andra ögon”. Den nya webben upplevs samhällsrelevant och i tiden jämfört med andra lärosäten vars webbar ofta känns mer distanserade från verkligheten och stela – för akademiska.

Advant har hjälpt oss skapa en prisad webbplats! För oss är Advant ett professionellt gäng med kunskap och kompetens inom allt från effektkartor, design/UX till tillgängliga och smarta webbplatser.

Marie Sterner

Projektledare, sh.se 

Nyhetsbrev