Ny varumärkesplattform

KARLSTAD STUDENTKÅR

Studentlivet gav inspiration

Karlstad Studentkår ville inspirera studenterna och särskilja sig från andra kårer runt om i Sverige. En sprillans ny, levande och konkurrenskraftig profil har gjort det enklare för KS att jobba med sitt varumärke och för studenterna att identifiera sig med det.

Kort om Karlstad Studentkår

Karlstad Studentkår grundades 1967 och är en medlemsorganisation kopplad till Karlstads universitet. Studentkåren jobbar för att studietiden ska bli så bra som möjligt och för att skapa förutsättningar för studenterna att engagera sig.

En föråldrad och svårjobbad profil

Den dåvarande, orangea profilen var omodern, svårjobbad och inte digitalt anpassad. Under en gemensam workshop tillsammans med gänget på kåren betade vi av förväntningar, identifierade målgrupper och konkretiserade hur varumärket skulle upplevas utifrån studentkårens nuvarande förutsättningar, behov och kännedom.

Nu ville kåren att deras nya varumärke skulle andas inspiration, glädje, öppenhet och stolthet – gärna med ett alldeles eget uttryck som skulle särskilja sig från andra kårer i Sverige.

Tog fasta på det som kåren finns för

Vi valde vi att ta fasta på det som kåren faktiskt finns för – studenterna. Resultatet blev en lekfull, charmig och (inom kårvärlden) exklusiv profil och webbplats som både stärker Karlstad Studentkårs närvaro i studenternas liv och särskiljer sig från övriga studentkårer.

Bokstäverna i logotypen är skapade som två personer där K:et (kåren) möter S:et (studenterna). Studentlivet har gett inspiration åt hela profilens uttryck och tonalitet i allt från bildmanér och grafiska element till mönster och symbolik. Vi har även fotat alla miljöbilder som används.

En helt ny varumärkesplattform har gjort det enklare för Karlstad Studentkår att jobba med sitt varumärke och för studenterna att identifiera sig med det.

 

Advant lyssnade på vad vi ville vara och nu kan studenterna i Karlstad äntligen se den bild av oss som vi strävar efter.

Johan Eriksson

Kommunikatör på Karlstad Studentkår

Nyhetsbrev