Älska trä!

Moelvens Woods produkt- och tjänstespektrum är vitt omfattande och gör dem till en av de ledande aktörerna i branschen. Moelven är en verksamhet som i över 100 år har tillhandahållit samhällsnyttiga produkter och tjänster genom ärligt arbete på ansvarsfullt och tidsenligt sätt och nu ska de inspirera privatpersoner till att använda deras produkter. Advant och copywritern Katarina Averås har därför hjälpt dem att ta fram två olika kataloger som både ska inspirera och vägleda potentiella kunder bland deras material.

Advant fick uppdraget från Moelven Wood att ta fram två sammanhängande kataloger om ytterpanel, altan och utemiljö. Kunden hade sedan tidigare kataloger kring dessa områden, men ville nu ha hjälp från Advant att ta fram en ny och uppdaterad form som skulle kännas modern, men samtidigt tidslös då de vill att katalogerna ska kunna användas under en lång tid framöver.

unnamed-6.png

Katalogerna vänder sig till fler olika målgrupper. Den primära målgruppen är dock privatpersoner som är inredningsintresserade och hemmaskickare, men de ska även kunna läsas av personal i Moelvens Woods återförsäljarbutiker samt proffsbyggare för att de ska få en djupare förståelse för produktsortimentet.

Katalogerna innehåller mängder med inspiration och värdefulla tips och råd till läsaren och uppdraget till Advant var att skapa en katalog som också skulle kännas inspirerande och vägledande. För att åstadkomma detta tog vi fram en tydlig layout så att läsaren kan jämföra de olika upplagen med de olika träslagen lätt med varandra.

unnamed-7.png

Något som vi la ner mycket tid kring var att leta efter rätt bilder då de i kataloger som dessa spelar en stor och viktig roll för att fånga in deras potentiella kunder och för att få läsaren att välja just deras produkt. Bilderna skulle inte enbart visa deras produkt utan även miljöbilder som kunde sätta igång fantasin hos läsaren om vad de kan skapa med hjälp av Moelvens Woods produkter. Tillsammans med kunden gjorde vi därför ett omfattande bildurvalsarbete och vi hjälpte även till att samordna kring fotografering då vi behövde komplettera med nya produktbilder.

 

Nyhetsbrev